Youtube
Blogger
Facebook
Google+
Flickr
Twitter
Tweet

2093 Budajenő, Patak utca 2/B.

 +3626351687 info@agroviz.hu

 

2093 Budajenő, Patak utca 2/B.

 +3626351687

 

KÉPGALÉRIA

ÁSZF

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

A nem megfelelő  vízminőség által okozott károk igen sokrétűek lehetnek otthonunkban. Különböző szennyeződés, homok, rozsda, lerakódás kerülhet beérkező vezetékes vizünkbe , amelyek kártételei a megfelelő vízkezelő berendezéseinkkel megszüntethető.

Miért jobb a lágy víz?

Magyarország nagy részén kemény a víz. Itt megnézheti, az Ön lakhelyén milyen a vízkeménység. 

zöld = lágy víz,
sárga = középkemény víz, piros = kemény víz.

 1. A kemény víz tisztítószer pazarláshoz vezet. A szappan alig habzik, mindenből többet kell használni.
 2. Szürkíti a kimosott ruhát mely durva tapintású lesz tőle.
 3. Tiszta, kezelt vízzel a mosott ruha tisztább és puhább lesz.
 4. A kemény víz idővel tönkreteszi a ruhát, mert a vízben oldott részecskék elkoptatják a finom anyagot
 5. A kemény víz lerakódásokat okoz a vezetékeinkben, a háztartási gépekben, a wc és a mosdókagylókban, az evőeszközökön, poharakon. 
 6. A kemény víz miatti lerakódás a csövekben csökkenti a fűtés hatékonyságát és növeli a költségeket. Egy 3 mm-es vízkőréteg már közel 25%-os többletenergia-felhasználást jelent. A korrózió idővel egész vezetékrendszerek vagy berendezések teljes cseréjét teheti szükségessé. 
 7. Szűrt vízzel az étel ízletes, lágy lesz.
 8. A kemény víz megváltoztatja a kávé, tea és egyéb italok ízét. 
 9. A kemény víz allergiás tüneteket okozhat azoknál akik érzékenyek erre, viszket tőle az érzékeny bőr.
 10. A kemény víz rárakódik a poharakra, ezüstökre, tányérokra, lágy vízzel a mosogatás könnyebb és hatékonyabb, a poharaink tiszták és csillogóak lesznek.

Mindez elkerülhető, ha központi vízlágyítót szerelünk be, ezáltal az egész házban lágy vízhez jutunk.  Ez a nem túl nagy befektetés gyorsan megtérül, ha csak a fent felsoroltakat vesszük figyelembe, hiszen nem kell gépeinket szervizelni, és extra adag tisztítószert használni a háztartásban. A fürdés pedig lágy vízben sokkal kellemesebb. A készülék megvásárolható kabinetes, kompakt kiszerelésben, és különálló sótartállyal is. Érdekli, hogy az Ön havi átlagos vízfogyasztásához melyik készülék az optimális? Kattintson IDE!

Kérdéseivel keressen minket bizalommal az info(kukac)agroviz.hu címen, a 06-26-351-687-es számon, vagy személyesen Telkiben, a Kórház fasor 24-ben.

 

Vízlágyító berendezések

A vízkőkiválás egy olyan kémiai jelenség, amely rengeteg kellemetlenséget okozhat. Az oldott fémsók, azaz a kalcium és a magnézium kiválnak a vízből, és megindul a vízkőképződés a csővezetékek, háztartási gépek, bojlerek, kazánok belsejében, fűtőszálain. A vízhálózat eldugul, illetve az áramlási keresztmetszet lecsökken, a berendezések karbantartási költsége magasabb lesz, energia felhasználásuk pedig megnő. Élettartalmuk jelentős mértékben lerövidül, hatásfokuk romlik, és a karbantartásuk egyre több költséget emészt fel. A felsorolt problémák megelőzhetőek egy központi háztartási vízlágyító berendezés beépítésével, amely a lerakódást okozó fémsókat nagy hatékonysággal távolítja el a vízből. 

 

Ha szeretné megtudni, az Ön háztartásába mely vízlágyító típust javasoljuk,

KATTINTSON IDE!

 

 

Háztartási vízlágyító berendezés  Háztartási vízlágyító berendezés  Háztartási vízlágyító berendezés

 

 
 
 

Fordított ozmózis elvű víztisztítás

A fordított ozmózis folyamat a vízmolekulák és a vízben jelen levő más oldott anyagok részecskéinek szétválasztását jelenti egy féligáteresztő membrán segítségével. Ez a minden élő sejtben lezajló természetes ozmózis folyamat megfordítását jelenti. A membrán kiszűri a vízben jelen levő szerves és szervetlen szennyeződések 96-99%-át, a nehézfémeket és radioaktív elemeket 0,0001 mikron méretig.

Az ozmózis víztisztító rövid működési leírása

A vízmű által szolgáltatott víz adja az alapot, a nyersvizet a víztisztító berendezés számára. Első ütemben három előszűrő (két mechanika és egy aktívszén) betéten keresztül áramlik a nyersvíz. Itt történik meg előtisztítás az 5mikronnál nagyobb szennyeződések és a klór, illetve a klórozás melléktermékei kiszűrésre kerülnek. Az előtisztított víz kerül rá a berendezés lelkére a fordított ozmózis membránra. A membrán spirált úgy gyártják, hogy egy vagy több membránréteget egy perforált központi csőre tekernek. A víz áthalad a rétegeken és spirálisan a középen levő csőben gyűlik össze. Végül a csőben összegyűlt víz egy tárolótartályba kerül. A tisztított víz csaptelep megnyitásával pedig a gumimembrán kinyomja a tartályból a desztillált minőségű vizet, mely újabb két patronokon áthaladva végül a csaptelepen keresztül jut el a fogyasztóhoz.

BlueClear RO-100

A képen: ásványvízkészítő berendezés, mely a fordított ozmózis elvén működik, majd visszasózó patron segítségével megfelelő ásványianyag tartalmú, kristálytiszta vizet állít elő. Javasoljuk a központi vízlágyítót kiegészíteni ezzel a készülékkel, hogy a konyhacsapból megfelelő keménységű ivóvizet kapjunk.

 
 

UV csírátlanítók

A baktériumok és vírusok minden, környezetünkben előforduló vízben megtalálhatóak. Számuknak az ivóvízben a szabványban meghatározott érték alatt kell lenniük, az esetleges fertőzések elkerülésére. Az UV fény ezen mikroorganizmusok szaporodását és fejlődését akadályozza meg, ezzel megszünteti a jelenlétüket a vízben. Bizonyos esetekben kiemelten fontos a víz bakteriális tisztasága: például kisgyermekes családoknál, kórházakban, orvosi-, fogászati rendelőkben, vendéglátó egységekben. Köztudott, hogy a napból jövő ultraibolya sugárzás elpusztítja a mikroorganizmusokat, a berendezés ezt az elvet használja fel a vízben lévő mikroorganizmusok eltávolítására.
Ez a módszer a napjainkban alkalmazott módszerek közül a leggazdaságosabbnak és környezetvédelmi szempontból is a legmegfelelőbbnek számít. A kezelendő víz ilyenkor ultraibolya (UV) fényt sugárzó lámpacsövek mellett áramlik el, s az intenzív sugárzás végzi el a víz fertőtlenítését. Az általánosan elterjedt vegyszeres fertőtlenítéssel szemben az UV csírátlanítás nem hagy maga után kellemetlen utóízt, nem kell trihalometán képződéstől sem tartanunk.

  

UV berendezés előnyei

 • nem okoznak kémiai változást a vízben
 • alacsony a környezetre gyakorolt káros hatásuk
 • nem okoznak allergiás tüneteket
 • működésük teljesen automata
 • karbantartásuk egyszerű és gazdaságos
 • nincs szükség vegyszerek használatára

 

 
 

Szűrők, alkatrészek

DF vízszűrők

Családi házak, kommunális, valamint ipari területen, széles körben alkalmazható. Tág PH tűrő képességének köszönhetően RO, és vegyipari technológiában is beépíthető.

A termék alkalmazható:

 • Ivóvízszűrésre
 • Vízkezelő berendezések védelmére (pl. membrán szűrő védelmére)
 • Vegyipari folyadékok szűrésére
 • Tengervízszűrésre
   

IWF szűrők

Az IWF típusú szűrőt a vízhálózathoz karimás csatlakozással lehet csatlakoztatni. A robosztus festett szénacél ház kellő biztonságot ad akár ipari körülmények esetén is. A készülék nagy felületű nemesacél szűrőbetéttel rendelkezik, mely garantálja a hosszú élettartam alatt a megbízható működést. A berendezés nyers és szűrt víz oldalán egy-egy nyomásmérő található. A nyomásmérő segítségével közvetlen visszajelzésünk van a szűrőbetét eltömődéséről.

Alkalmazási területei:
Az IWF típus egy kiemelt minőségű visszamosható szűrőegység ipari és háztartási alkalmazásokhoz. A szűrő alkalmazásával megvédheti a vízhálózatot és az ahhoz kapcsolt különböző berendezési tárgyakat és gépeket a vízben előforduló 0,1mm átmérő feletti lebegőanyagok károsító hatásaitól, úgymint rozsdadarabok, törmelékek, homok, stb.

FR szűrő

Még az átlátszó és higiéniai szempontból kifogástalan hálózati víz sem mentes a rozsdaszemcséktől, az iszap, a vízkő és a homok finom részecskéitől. Ezeket a szennyeződéseket a víz a szerteágazó vízvezeték-hálózatból ragadja magával. Ha ezek a szemcsék bekerülnek a csövekbe, akkor nagy károsodásokat képesek ott előidézni, és ez által magas költségeket okoznak.
Az FR védőszűrő megállítja ezeket a kis részecskéket, kiszűri a vízből, ezáltal meggátolja, hogy károkat okozzanak a vezetékekben, csaptelepekben háztartási berendezésekben.
A szűrő nagyteljesítményű karimás kivitelű, hideg és meleg vízre egyaránt használható védőszűrő.